03 425 14 00 info@3os-celje.si

Naravoslovni dan

V petek, 7. 6. 2024, smo se zjutraj ob 8.15 zbrali na šolskem dvorišču.  S seboj smo morali prinesti beležko ali zvezek, trdo podlago, pametni telefon ter pisalo. V šoli smo dobili tudi malico ter plastenko vode. Odpravili smo se proti Srednji šoli za hortikulturo in vizualne umatnosti Celje. Hodili smo  približno 45 minut. Tja smo prispeli približno ob 9.00. Nato so nam šolo predstavili z nekaj besedami, kasneje pa pokazali tudi video. Med sprehanjem po hodnikih šole je bilo mogoče opaziti veliko čudovitih likovnih, fotografskih ter cvetličarskih del. Hodniki so bili polni rastlin. Pri predstavitvi šole smo spoznali kar 5 različnih izobraževalnih programov, za katere se je mogoče izučiti na tej šoli: fotografski tehnik, vrtnar, hortikulturni tehnik, cvetličar in aranžerski tehnik. Uvodna predstavitev se je končala ob 9.20. Potem smo šli na malico v prekrasen park, v katerem učenci šole preživijo veliko šolskih ur. Po alici smo imeli prvo delavnico z zelo prijazno gospo, ki nas je najprej odpeljala v učilnico, kjer smo si na hitro pogledali predstavitev o spolnem in nespolnem razmnoževanju  rastlin. Praktično delo je potekalo v rastlinjaku. Tam smo potaknili nekaj rastlin in posejali seme sončnice ali bučke. Pri drugi delavnici smo spoznali plodove in cvetove. Proti koncu delavnice smo dobili še en učni list, ki je govoril o tej delavnici. Imeli smo še približno 15 minut, da smo se lahko sprehodili po parku in poskušali opraviti izziv, ki je bil napisan na učnem listu. Med raziskovanjem parka smo odkrili prečudovit ribnik, v katerem  je bilo na tisoče paglavcev.  Park je bil res čaroben in prečudovit, nato pa so nas učitelji poklicali in morali smo oditi nazaj v šolo.

V šolo smo prišli ob 12.45. Dan je bil res nepozaben, osebje je bilo zelo prijazno in prav rada bi še enkrat to doživela.

Brina Borštner 6.b

Naravoslovni dan

V petek, 7. 6. 2024, smo se 6. razredi peš sprehodili do Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti. Ko smo prispeli, so nas prijazno sprejeli in nam na kratko opisali šolo. Potem smo se posedli v parku pred šolo in pojedli malico. Po malici so nas prevzele učteljice in z njimi smo odšli na različne dejavnosti. Pogovarjali smo se o rastlinah, načinih razmnoževanja in njihovi zgradbi. Razmnoževali smo rastline in jih opazovali, lahko smo se sprehodili skozi park in do ribnika, kjer smo opazovali majhne žabice. Ob 12.00 smo se vsi zbrali in se počasi sprehodili do šole. Hodili smo ob Savinji, zato pot nazaj ni bila tako vroča.

Vesela sem, da sem preživela še en tako lep naravoslovni dan.

Dora Štern 6.b

Spoznajmo-rastline-2

Slika 1 of 14

Dostopnost