03 425 14 00 info@3os-celje.si

Na šoli že 12. leto poteka bralna značka za odrasle, ki smo ji letos nadeli vzdevek »Murvini molji«. Murvini molji se že od začetka projekta družimo na daljavo s pošiljanjem priporočil o prebranih knjigah, letos pa ne manjkajo tudi srečanja v živo.

Eno takih se je zgodilo v torek, 12. marca, v glasbeni učilnici šole, ko smo priredili 2. letošnjo knjižno čajanko. Druženje ob piškotih, čaju in slastnih celjskih rolcah smo si popestrili s pogovorom o knjižnih biografijah in avtobiografijah. Z branjem slednjih smo začeli že v mesecu decembru, ko se je zgodila 1. letošnja čajanka, zdaj pa je bil čas, da podelimo svoje vtise. Ugotavljali smo, da so biografije knjižni žanr, ki je v zadnjem času zelo popularen – beremo lahko življenjske zgodbe petminutnih zvezdnikov iz televizije, pa tudi bolj poglobljena razmišljanja ljudi, ki so na tak ali drugačen način spreminjali svet. Strinjali smo se, da je nabor knjig res pester in da nekatere izmed njih zares navdihujejo, spet druge pa tudi razdeljujejo javno mnenje.

Prišli smo do spoznanja, da bi tudi učitelji naše šole imeli na razpolago veliko materiala za pisanje avtobiografij. Anekdot, ki se pišejo v šolskih klopeh, seveda nikoli ne zmanjka. Morda pa se kdo opogumi in bomo v prihodnosti lahko vsi prebrali »Dnevnik Murvinega molja«. J

Na naših druženjih pogrešamo večjo udeležbo staršev, ki so v preteklosti že pomembno sooblikovali projekt bralne značke za odrasle. Zavedati se moramo namreč, da se dober zgled za branje otrok začne pri nas – odraslih.

Morda pa koga prepriča tale zapis in se nam pridruži na naslednji čajanki!

Tadej Gregorc, vodja projekta

   

Dostopnost