03 425 14 00 info@3os-celje.si

V sredo, 7. 2. 2024, smo na šoli obeležili slovenski kulturni praznik s prireditvijo, ki je potekala v dveh delih. Učenci šole so najprej prisluhnili posnetku, ki ga je pripravila ekipa petošolcev z mentorjem Tadejem Gregorcem. Izdali smo marsikatero zanimivost o življenju našega največjega pesnika Franceta Prešerna, se preizkusili v recitacijah njegovih verzov in pesmi, spregovorili pa smo tudi o sodobnih priredbah tradicionalnih slovenskih pesmi. Priložnost smo izkoristili tudi za razmislek o pomenu kulturnega udejstvovanja v našem vsakdanu.

Drugi del prireditve je potekal v šolski telovadnici, kjer so se s točkami v živo predstavili nekateri naši učenci, dejavni na kulturnem področju. Ples, petje in dramska igra so do zadnjega kotička napolnili telovadnico. Prireditev, ki jo je povezovala petošolka Tajda Jaklevič, smo sklenili z besedami:

»Naj bo kulturni praznik posebna priložnost, ko se zavedamo moči besed, umetnosti in dediščine, ki nas bogatijo in povezujejo. Odprimo naša srca, dovolimo jim, da postanejo odprta knjiga, v kateri bomo vedno znova popisovali naša kulturna doživetja in jih delili z drugimi. Kultura je most med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo – spoštujmo jo, negujmo jo in gradimo na njej. Prijetno praznovanje!«

 

Tadej Gregorc

Dostopnost