03 425 14 00 info@3os-celje.si

III. osnovno šolo je doletela prav posebna čast, da ob koncu letošnjega šolskega leta pripravi prav posebno prireditev, na kateri se spomnimo najvidnejših športnih dosežkov učenk in učencev celjskih osnovnih šol ter športnih ekip, ki delujejo v Celju. V telovadnici III. OŠ Celje so se nam v sredo, 12. 6. 2024, tako pridružili mladi športniki, starši, športni pedagogi, predstavniki Športne zveze Celje in predstavniki Mestne občine Celje. Zbrane so nagovorili ravnatelj III. OŠ Celje, Aleksander Verhovšek, predsednik Športne zveze Celje, Matej Polutnik in podžupan MO Celje, Samo Seničar. Na prireditvi so nas obiskali tudi posebni gostje, vsi nekdanji učenci III. osnovne šole Celje, in sicer Peter Svet, nekdanji atlet in trenutni trener na AD Kladivar, Simon Navodnik, aktualni državni prvak v maratonu ter Vid Botolin, izjemen celjski in slovenski atlet.

Skupaj z gosti in nastopajočimi učenci smo v okviru prireditve mladim športnikom vlili novega elana in vztrajnosti, da bodo na svoji športni poti vztrajali, se razvijali v športne upe prihodnosti ter kot ambasadorji športa ves čas ohranjali zdrav odnos do športa, gibanja ter zdravega načina življenja. Ravno ta zadnja naloga je poleg osebnih ciljev, rezultatov in dosežkov, ki te ženejo naprej, še prav posebej ključna za našo športno zavest in družbeno okolje, saj nas mora šport povezovati, veseliti, sproščati in navdajati z dobro voljo, igrivostjo in zadovoljstvom.

Prireditev bi ne bila tako zanimiva in bogata brez nastopov in sodelovanja naših učencev, saj so nam in našim gostom pokazali, česa vsega so zmožni in sposobni. S plesnimi točkami so nas razveselile Tara Trabše in Anuk Rajh, učenci 3. a razreda pod mentorstvom Darje Bastl, z gimnastičnimi prvinami in veščinami nas je očarala Danaja Vlahinič, Črt Korenjak pa je poskrbel za glasbeni vložek. Celotno prireditev je povezovala naša vrla moderatorka Zara Lukman, ki so ji ves čas prireditve pomagali še Filip Markotič, Jakob Markotič in Nik Sreš. Posebej je potrebno omeniti tudi Glasbeno šolo Celje in njihovo mlado pevko Tajo Gabršek, ki je pod mentorstvom Mojce Hladnik in ob spremljavi Tomaža Marčiča zapela slovensko himno.

Vsem sodelavkam in sodelavcem, učenkam in učencem, ki ste pripomogli k tem pomembnem in prijetnem dogodku se iskreno zahvaljujemo, hkrati pa čestitamo vsem prejemnikom priznanj in nagrad ter držimo pesti za nadaljnje uspehe in dosežke.

 

Natalija Anderluh, organizatorka dogodka

Prireditev-1

Slika 1 of 12

Dostopnost