03 425 14 00 info@3os-celje.si

V sredo, 8. 5. 2024, se je Celje odelo v prav posebna praznična oblačila, saj se je na Glavnem trgu odvijalo uradno praznovanja ob 20-letnici vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo za mlade. Evropska vas je tako ostala osrednja prireditev tega praznovanja, saj smo jo tokrat v Celju organizirali že devetnajstič in ostajamo edino mesto, v katerem projekt še živi. Naša šola je letos že osmič prevzela koordinacijo prireditve, pri čemer smo se letos še toliko bolj potrudili, saj tako visok jubilej le ni kar tako. Poleg prireditve Evropska vas so se v Celju na ta dan odvijale še spremljajoče dejavnosti, ki so vključevale razstavo Zgodovinskega arhiva Celje na temo Evropske skupnosti, okroglo mizo z nekdanjim predsednikom vlade g. Peterletom, trenutnima evropskima poslancema dr. Zverom in go. Jovevo ter koordinatorjem projekta Evropska vas g. Verhovškom. Celje pa so celo dopoldne doživljali tudi vrtčevski otroci, osnovnošolci in dijaki iz vseh delov Slovenije, ki so ob 10. in 12. uri v Celjskem domu prejeli priznanja in nagrade za sodelovanje v projektu Evropa v šoli.

Kot organizatorji smo bili ponosni in veseli tako številčnega odziva ter dejstva, da so nas na osrednjem prizorišču obiskali še poslanka v DZ ga. Sluga, evropski poslanec Dr. Brglez in minister MVI dr. Felda. Vsi ti gostje so mladim, ki so celo šolsko leto ustvarjali in se pripravljali na ta prav poseben dan, izkazali veliko mero naklonjenosti in občudovanja ter s svojo prisotnostjo potrdili naš skupen trud za bolji svet in boljši jutri.

Kot vsak sodelujoči zavod, smo tudi mi najbolj ponosni na naše učenke in učence, ki so pripravili izjemno zanimivo in bogato stojnico ter mlade plesalke in plesalce 3. a razreda, ki so pod mentorstvom ge. Darje Bastl in ob taktih Abbe s svojimi ritmi in plesnimi vragolijami poskrbeli za navdušenje med obiskovalci.

Pa naj še kdo reče, da lahko nekaj slabega vremena pokvari našo dobro voljo. Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k pripravi vsega potrebnega za izvedbo Evropske vasi, vse obiskovalce spletne strani pa vabimo, da si ogledate nekaj utrinkov sredinega dogajanja.

Organizacijski tim projekta Evropska vas

 Povezava do videoposnetka.

Dostopnost