03 425 14 00 info@3os-celje.si

Vstopili smo v čarobni svet Narnije!

Bralna noč ni bila le priložnost za branje, temveč prava pustolovščina, ki je zajela učence bralce 4. in 5. razredov. Svoje misli smo odvrgli v svet domišljije, kjer so nas pričakale neverjetne dogodivščine in nenavadni liki. Vsi smo se počutili kot pravi junaki, ko smo se spopadali z izzivi, ki so nas čakali.

Naša šola se je v petek zelo hitro spremenila v fantazijsko deželo Narnijo. Glavni gost večera je bil Aslan, čarobni lev iz Narnije, manjkala pa ni niti zlobna čarovnica. Aslan nas je s svojo modrostjo in pogumom navdihnil, da smo verjeli vase, se ob njem smo počutili močnejše ter pogumnejše, in prav on nam je pomagal, da smo premagali zadnjo, najtežjo nalogo. Bela čarovnica pa je dogajanje ves čas spremljala in nam je že takoj na začetku želela s svojimi spletkami preprečiti našo pot do uspeha, vendar smo se ji pogumno postavili po robu.

Vsem nam je uspelo rešiti Narnijo, čeprav ni bilo lahko! In prav vsi smo si zato prislužili nagrado – kino vstopnico, da smo lahko svoje potovanje preko branja knjige okrepili še s filmsko priredbo (Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara). Skozi poustvarjanje likov in prizorov smo se povezali s svojimi junaki ter izrazili svojo kreativnost in domišljijo.

Bralna noč je bila nepozabna izkušnja, ki nas je združila in navdihnila. Zdaj se z veseljem spominjamo našega popotovanja skozi vrata Narnije, polni energije in pripravljeni na nove literarne dogodivščine. Kdo ve, morda nas bo naslednja bralna noč popeljala v še neodkrita literarna kraljestva. Do takrat pa ostanimo zvesti naši domišljiji in verjemimo v čarobnost branja!

Dostopnost