03 425 14 00 info@3os-celje.si
24. APRILA obeležujemo SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE, ki ga je razglasila Vlada Republike Slovenije. 
Izgube hrane in odpadna hrana ogrožajo trajnost naših prehranskih
sistemov. Ko hrano izgubimo ali zavržemo, gredo v nič tudi vsi viri, ki
smo jih uporabili za njeno proizvodnjo: voda, zemljišče, energija,
delovna sila in kapital. Izgube hrane in odpadna hrana lahko tudi negativno vplivajo na prehransko varnost in razpoložljivost hrane ter prispevajo k zvišanju cen hrane.
 
Naši prehranski sistemi so lahko odporni le, če so trajnostni. Zato si
moramo prizadevati za sprejetje celostnih pristopov, s katerimi bi
zmanjšali izgube hrane in odpadno hrano. Ukrepati je treba tako na
lokalni, nacionalni in globalni ravni, da bi kar najbolj izkoristili hrano,
ki jo proizvedemo. 

Orodna vrstica za dostopnost