03 425 14 00 info@3os-celje.si

Tudi letos se bo na III. osnovni šoli plesalo, vriskalo, norelo in spoznavalo slovensko kulturo, saj se bo izvajala interesna dejavnost folklora. Po kar nekaj letih smo se lani ponovno srečali s to vrsto poučevanja, iz omar privlekli oblačila in nabrusili pete. Že lansko leto smo veliko nastopali in se kazali po mestu, letos pa vse kaže na to, da bo tega še več.

Na uvodni uri nas je bilo okoli 40 in komaj čakamo, da začnemo piliti plesnost, usvajati ritme ter da se naučimo kakšnega novega plesa. Da nam bo folkloristom šlo lažje, smo imeli tudi že prvo »izobraževanje«. In sicer smo si v petek, 8. 9. 2023, ogledali mednarodno prireditev »Od Celja do Žalca«, ki je potekala v Celjskem domu. Čudili smo se korakom, z očmi smo požirali barvite kostume ter si ogledovali inštrumente do te mere, da so nas nastopajoči povabili medse in nam še od blizu pokazali njihovo folkloro. Uživali smo!

Se pa bomo že kar hitro sprehodili tudi po mestu, saj nas že v oktobru čaka nastop. Več vam izdamo sproti. Spremljajte nas in če nas kje vidite, bomo veseli vašega nasmeha. 🙂

Učiteljica Bernarda, skupaj s folkloristi

mde

Slika 1 of 7

Dostopnost