Piše se drugo leto  ŠOLORISA.

Začelo se je novo šolsko leto. Učenci smo z novimi močmi in polni motivacije ponovno sedli v šolske klopi. Vsak učenec ima različne cilje, a vsi strmimo k čim boljšemu uspehu.

Tudi mi, ustvarjalci Šolorisa, smo si zadali nov cilj: da bo na strani objavljenih čim več zanimivih vsebin, ki smo jih ustvarjali pri pouku.

Tudi vam bralcem želimo, da bi uživali v branju naših mojstrovin in se kdaj pa kdaj nasmejali ali kaj novega naučili.

NOVINARSKA EKIPA 7. B

 

V Cesarjevih novih oblačilih se cesar nag sprehodi po ulicah svojega kraljestva. Na tej točki H. C. Andersen svojo zgodbo zaključi. A kaj se zgodi naslednji dan?

Naša mlada pesnica Jana se je postavila v kožo svoji starih staršev in nastalo je čudovito razmišljanje o starosti.


Pri urah retorike razmišljamo in smo kritični do perečih tem naše družbe. Žan Luka se je posvetil prepogosto zamolčani temi – nasilju nad ženskami.

Tudi v šoli v naravi, ko se raziskujejo skrivnosti naših gozdov, lahko nastanejo lepe rime.

Učenci 9. razredov so se ob prebiranju Partljičeve komedije Moj ata, socialistični kulak, postavili v vlogo malega Tinčka, ki je vedno brez dlake na jeziku predstavil dogajanje okrog sebe, in v verze postavili obnovo tega dela.


Tako kot Vodnik so tudi naši 9. razredi razmišljali o svoji zapuščini. Dokazali so, da jim vse prehitro očitamo, da ne razmišljajo o svoji prihodnosti.

Da smo tudi pri pouku lahko lahkotnih misli, nam dokazuje likovna pesem Vana Rakite.
Ob bok se mu z dekliško eleganco lahko postavi pesem Ajde Botolin..
  

Učenci 6. b so za prvo domače branje prebrali knjigo R. Dahla Čarli in tovarna čokolade. Navdušeno so spoznavali, kako so bili kaznovani takratni razvajeni otroci. Ker je v današnjem času največja »pregreha« otrok prekomerna raba telefona, so si zamislili, kako bi lahko takšne otroke odvadili navezanosti na telefonske igrice. 

Martin Krpan je znan slovenski junak, ki je s svojo pametjo, spretnostjo in močjo premagal samega Brdavsa. Da je lahko takšen junak uspešen, mora tudi dobro jesti. Poglejmo, kaj so mu namenile naše kuharice v 7. razredu.