ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA

Draga bralka, dragi bralec!


Pričelo se je novo šolsko leto z novim izzivom. Tudi letos smo učitelji angleškega jezika pripravili pester nabor knjig, ki te čakajo v šolski knjižnici in ki jih lahko poljubno prebiraš pri osvajanju angleškega bralnega priznanja.

Seznam knjig, ki so primerne za tvojo starost, si lahko ogledaš kar tukaj, na naši šolski spletni strani, v knjižnici, ali pa v učilnicah, kjer imaš pouk angleščine.

Za pridobitev potrdila o osvojeni angleški bralni znački moraš prebrati vsaj tri knjige in izpolniti anketni vprašalnik, ki ga prav tako najdeš kar tukaj, na naši spletni strani. Ko ga izpolniš, ga odneseš k svojemu učitelju angleškega jezika.

V kolikor pa bi želel še kaj več, pa lahko prebereš celo pet knjig, izpolniš anketne vprašalnike in svojemu učitelju angleščine na kratko ustno predstaviš prebrane knjige v okviru govornega nastopa v razredu. V tem primeru boš poleg priznanja nagrajen tudi z ustno oceno v redovalnico. Pa naj še kdo reče, da se branje ne splača!

Želimo ti veliko uspeha in užitkov pri branju. Časa imaš do 15. maja 2019, ko se bralna značka zaključuje, če pa imaš še kakšno dodatno vprašanje, so ti vsi mentorji na voljo kadarkoli.

Lep knjižni pozdrav.

Mentorji angleške bralne značke: Metka Vajdič, Peter Čanji, Nataša Slapnik in Matej Močnik

Seznam knjig za angleško bralno značko:

Vprašalnik za angleško bralno značko