AKTUALNE INFORMACIJE

  

poletavci

 

ODDAJA O METODAH POUČEVANJA NTC

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

III. OŠ Celje že peto leto sodeluje z dr. Rankom Rajovićem, ustanoviteljem in vodjo Centra Nikole Tesle v Srbiji, ki z drugačnim načinom dela otroke vodi na pot spoznanj in učenja na zabaven način. Skupaj z velenjskim regionalnim centrom NTC in v sodelovanju z dr. Rajovićem smo v letošnjem šolskem letu organizirali predavanje o metodah NTC ter tri praktične delavnice, ki so se jih udeležili nekateri naši sodelavci z namenom, da v prihajajočem šolskem letu tudi sami zakorakamo na novo in inovativno pot do učenja in trajnega znanja.

O dr. Rajoviću in njegovih metodah se je po njegovem gostovanju v Celju razpisala tudi novinarka Novega tednika. V soboto, 27. 6. 2020, je bila na drugem programu RTV SLO na sporedu posebna oddaja. Ponovitev oddaje bo danes, v nedeljo, 28. 6. 2020, ob 23.20 na drugem programu slovenske televizije.

Napovednik lahko najdete na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/oddajazvezdana/videos/704403733743481/UzpfSTExMjY4OTgzOTc0MzAzOTY6MzA0MDg0NTY3NjAzNTY0OQ/

Vljudno vabljeni k ogledu.

Kolektiv III. OŠ Celje


POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO – OBJAVA Z DNE 23. 6. 2020

Spoštovani starši,

od 29. 6. do 28. 8. 2020 poteka na I. osnovni šoli Celje poletno počitniško varstvo (PPV).

Namenjeno je vsem učencem od 1. do 5. razreda.

Vaši načrti se lahko v času šolskih poletnih počitnic hitro spremenijo, zato je vpis otrok v PPV možno urediti tudi naknadno.

Dodatne informacije:

DOPIS ZA STARŠE O VRNITVI VSEH UČENCEV – 29. 5. 2020

DOPIS ZA STARŠE O VRNITVI DEVETOŠOLCEV – 23. 5. 2020

DODATNE INFORMACIJE O ODPRTJU ŠOLE – 12. 5. 2020

DOPIS O PONOVNEM ODPRTJU ŠOL Z DNE 9. 5. 2020 – PREBERITE SI PRISPEVEK!

OBVEZNI IN NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2020/21OGLEJTE SI PRISPEVEK!

DOSTOP DO OFFICE 365 ZA UČENCE

Dragi učenci, spoštovani starši!
V času pouka na daljavo smo čez noč morali postati računalniško opismenjeni, saj je IKT znanje postalo ključ do dela na daljavo tako da otroke kot starše mnogih družin. V asu epidemije se je na šolo z vprašanji o možnosti uporabe licenčnih izdelkov obrnilo kar nekaj posameznikov, zato vam želimo posredovati nekaj uporabnih informacij.

Obveščamo vas, da je tudi na naši šoli na voljo dostop do paketa spletnih storitev in programske opreme Office 365. V okviru tega paketa je učencem odslej na voljo:

  • zmogljiva elektronska pošta z naslovi @net.3os-celje.si
  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB za učence
  • orodja za hkratno delo na dokumentih
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo

Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, Teams in si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet in sodelujejo preko programa Teams. Programe Word, Excel in PowerPoint iz zbirke Office si lahko namestijo na deset naprav.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti

https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si in se prijavite z AAI računom.

Za pridobitev uporabniškega imena in gesla izpolnite obrazec Dostop do omrežja ARNES ter natisnjenega vrnite v tajništvo šole ali skeniranega pošljite na elektronski naslov mojca.tisovic@3os-celje.si.

Ko prejmete uporabniške podatke, zamenjajte geslo na spletni strani: https://mdm.arnes.si.

Office365 je oblačna storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju III. osnovne šole Celje. Šola ne zagotavlja dostopnosti in kakovosti storitev. Pogoji storitve so na voljo na http://office.microsoft.com/sl-si/products/licencni-pogoji-za-microsoftovo-programsko-opremo-za-officeove-uporabniske-narocnine-FX103453735.aspx

Na III. osnovni šoli Celje ne nudimo podpore pri uporabi storitve Oblak365 in Office365. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Želimo vam prijetno uporabo možnosti Office 365!

Lep pozdrav, Mojca Tisovic

 

OBVESTILO O VPISU V SREDNJE ŠOLE za šolsko leto 2020/21

Dragi devetošolci in spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo nov rokovnik za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik srednješolskega izobraževanja za šolsko leto 2020/2021. Ogledate si ga lahko V TEM DOKUMENTU.

Izpostavljamo najpomembnejše poudarke:

§  Rok za prijavljanje v srednješolske programe je 11. maj 2020. To je datum, do katerega morate vsi tisti, ki tega do zdaj še niste storili, obvezno poslati izpolnjene prijave na izbrane srednje šole (priporočeno po pošti). Če ste to že storili, so vaše prijavnice že veljavne in upoštevane.

§  Srednje šole bodo izvajale preizkuse nadarjenosti, ki so nujen vpisni pogoj za nekatere programe srednješolskega izobraževanja, v tednu od 1. junija do 6. junija 2020, odvisno od razporeda šol. Nekatere srednje šole bodo preizkuse nadarjenosti izvedle na daljavo, nekatere tudi že v maju. O vseh podrobnostih boste tisti, ki ste se prijavili na preizkus, natančno pisno obveščeni s strani posameznih srednjih šol, o doseženem uspehu na preizkusih pa najkasneje do 10. junija 2020.

§  Za vpis v izobraževalni program Gimnazija – športni oddelek, bo srednja šola izvedla razgovore predvidoma v tednu od 1. junija do 6. junija 2020. Lahko pa se bodo srednje šole tudi odločile, da bodo to opravile na daljavo že v maju. O vseh podrobnostih boste obveščeni s strani srednje šole. 

§  Morebitni prenos prijav je možen do 16. junija 2020 (do 14. ure). Do takrat si lahko  še premislite in svojo prijavo prenesete drugam (iz kakršnihkoli razlogov). Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, prenos opravite tako, da na izbrano srednjo šolo (kjer boste imeli prvotno prijavnico), na e-naslov svetovalnega delavca srednje šole, posredujete skenirano/fotografirano izjavo (obvezno podpisano s strani kandidata in starša), v kateri pisno zaprosite, da svetovalni delavec v vašem imenu odjavi kandidata na prvotnem programu in jo posreduje na srednjo šolo v program, kamor bi želeli prenesti prijavo. Da ne bi prihajalo do večkratnih prenosov prijav, to odločitev res dobro premislite.

§  V primeru, da bi se prijavili v izobraževalni program oz. dijaški dom, kjer bo zaradi številčnosti predvidena omejitev vpisa, boste o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan (za srednje šole) in 30. junija 2020 (za dijaške domove). Na spletnih straneh ministrstva bo objavljen seznam srednjih šol oziroma dijaških domov, ki bodo vpis omejili. 

§  Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, odvisno od razporeda šol oziroma dijaških domov. O natančni razporeditvi, kateri dan se morate zglasiti na izbrani srednji šoli oziroma izbranem dijaškem domu, boste seznanjeni s strani šole oziroma dijaškega doma.

§  Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani ministrstva objavljene predvidoma 6. julija 2020 popoldan. 

§  Tisti, ki ne boste sprejeti v prvem krogu izbirnega postopka, boste prijavnico za drugi krog izbirnega postopka oddali na srednji šoli, kjer ste oddali že prvotno prijavnico, in sicer do 9. julija 2020 do 13. ure. Vse podrobnosti o tem, tudi prijavnico za drugi krog, boste dobili na srednji šoli, prijavnica za drugi krog pa bo objavljena tudi na spletni strani ministrstva.

Vse aktivnosti prijavno vpisnega postopka, ki se bodo morale izvesti neposredno na srednji šoli ali v dijaškem domu (izvedba preizkusov nadarjenosti in vpis v srednje šole oziroma dijaške domove), se bodo, če bo to potrebno, izvedle ob zagotavljanju ustreznih zdravstvenih ukrepov. 

Za morebitna pojasnila in dodatne informacije se obrnite na šolsko svetovalno službo.    

Damjana Kladnik, 21. 4. 2020

 

V TEŽKIH ČASIH SE PRILEŽE TUDI KAKŠNA BOLJ VESELA NOVICA – KLIKNI NA SPODNJO SLIKO!


OBVESTILO CENTRA NTC

Spoštovani straši!

III. OŠ Celje že nekaj let sodeluje s centrom NTC, ki ga vodi dr. Ranko
Rajović. V času pouka na daljavo se je slovenska sekcija centra NTC
odločila, da otrokom ponudi brezplačne vaje, miselne igre, različne
razvedrilne vsebine in vaje za razvoj pozornosti in koncentracije. Vaje
bodo dostopne na njihovi Facebook strani. Ker verjamemo, da otroci ob
šolskem delu potrebujejo tudi nekaj sprostitve in hkrati urijo možgane
na malo drugačen način, vam z veseljem ponujamo možnost, da si na
spodnji povezavi ogledate, kaj vam NTC center Slovenija ponuja.
Prispevki in vaje so najprimernejši za otroke med 5. in 12. letom, objave
pa se bodo vrstile vsak dan.

https://www.facebook.com/ntcslovenija

Vljudno vabljeni k obisku.

S spoštovanjem,
Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje

DELO NA DALJAVO: LOGOPEDINJA TANITA PRAŽEN

Spoštovani,

zaradi zaprtja šol bodo v prihodnjih tednih logopedske obravnave ge. Tanite Pražen potekale na daljavo, z začetkom v ponedeljek, 23. marca. Vse gradivo za domače delo bo ob začetku tedna naloženo na spletno stran OŠ Glazija v mapi “logopedinja Tanita Pražen”. Za III. OŠ Celje bo gradivo dostopno ob sredah.
Z lepimi pozdravi, Tanita Pražen

UKREPI MESTNE OBČINE CELJE ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA COVID-19 (20. 3. 2020) – DOKUMENT

INFORMACIJA O ZAGOTAVLJANJU VARSTVA OTROK S STRANI PROSTOVOLJCEV (18. 3. 2020) – DOKUMENT

SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI UČENCI!

!Priporočamo vam, da povezavo za dostop do učnih gradiv ki bo ves čas ostala enaka – kopirate med zaznamke v brskalniku (ali v prazen Wordov dokument oziroma beležnico), da boste lahko do gradiv dostopali tudi v primeru, če ne bi delovala šolska spletna stran. Slednja je 16. 3. 2020 delovala počasneje zaradi velike obremenitve celotnega slovenskega IKT sistema, tehniki pri podjetju Arnes pa že rešujejo nastalo zagato.

Tadej Gregorc, skrbnik šolske spletne strani

NUJNEGA VARSTVA OTROK NA III. OŠ CELJE (ZAENKRAT) NE BO (15. 3. 2020) –  OBVESTILO 

OBVESTILO ZA DEVETOŠOLCE IN STARŠE V ZVEZI Z VPISOM V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021 (15. 3. 2020)

Glede rokovnika za prijavo in vpis v srednje šole vam v skladu s trenutnimi navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport sporočamo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti, ki so vpisni pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, ali razgovorov s kandidati, ki bi se želeli prijaviti v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno – izobraževalne dejavnosti.

Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole in dijaške domove ter izpolnjevanje prijavnic. O natančnih datumih oziroma novih rokih vas bomo v skladu z navodili MIZŠ obvestili naknadno v naslednjih dneh.

Damjana Kladnik, šolska svetovalna služba

POZIV SEKCIJE ZA PRIMARNO PEDIATRIJO (15. 3. 2020) – DOKUMENT

DODATNA NAVODILA O POTEKU DELA V ČASU PREKINITVE POUKA NA III. OŠ CELJE (14. 3. 2020) – DOKUMENT

OBVESTILO O VARSTVU OTROK CELJSKIH OSNOVNIH ŠOL IN VRTCEV (13. 3. 2020) – DOKUMENT


Obvestilo o organizaciji dela v času začasne prekinitve izvajanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti v vzgojno-izobraževalnih zavodih – 12. 3. 2020

 

Spoštovani starši,

pristojno ministrstvo je zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 dne 12. 3. 2020 izdalo sporočilo, da bo v vzgojno-izobraževalnih zavodih na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi. To pomeni, da se vzgojno-izobraževalna dejavnost ne bo izvajala fizično v vrtcih in šolah, oziroma da se v določenih primerih začasno ne bo izvajala.

Šole bodo prenehale z vzgojno-izobraževalnim delom do predvidoma nedelje, 29. 3. 2020. V kolikor bo zaprtje šol trajalo dlje, vas bomo o tem pravočasno obvestili preko naših spletnih strani.

III. osnovna šola se je odločila, da s pomočjo šolske spletne strani izvaja pouk na daljavo. Na šolski spletni strani (www.3os-celje.si) bodo od ponedeljka, 16. 3. 2020, vsak dan od 10. ure dalje objavljene vsebine za tekoči dan v tednu. Gradivo boste našli pod zavihkom “Gradiva in povezave” (http://www.3os-celje.si/solska-gradiva/). Gradiva bodo objavljena po razredih na razredni stopnji ter razredih in predmetnih področjih na predmetni stopnji.

Ministrstvo za potrebe izvajanja pouka na daljavo ponuja tudi nekaj predlogov in povezav, ki si jih lahko ogledate na povezavah, navedenih na koncu tega dopisa.

Tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podalo določene informacije v zvezi z opravljanjem dela na domu in odrejanjem drugega dela, ki so objavljene na spletni strani https://www.gov.si/novice/2020-03-05-delo-na-domu-in-odrejanje-drugega-dela-v-izjemnih-okoliscinah/.

O načinu, kako bomo nadomestili izpad vzgojno-izobraževalnega procesa, nas bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvestilo v času, ko se bomo skupaj z učenci vrnili v šolo. Šola se bo z zagotavljanjem pouka na daljavo maksimalno potrudila, da bo izpada pouka čim manj in da bodo aktivnosti, ki jih bomo izvajali v času zaprtja šol, uradno priznane in bodo štete k realizaciji učne snovi.

Strokovni delavci in vodstvo šole bomo dosegljivi ves čas prekinitve pouka od ponedeljka do petka v času med 8.00 in 14.00. Vljudno vas prosimo, da se na posameznega delavca šole obrnete z elektronskim sporočilom. Seznam elektronskih naslovov najdete na šolski spletni strani (http://www.3os-celje.si/zaposleni/). V tajništvo šole bo mogoče poklicati v času uradnih ur vsako sredo  med 8.00 in 13.00 na telefonsko številko 03/425 14 00.

Šola bo starše in učence v času prekinitve rednega vzgojno-izobraževalnega procesa redno obveščala o pomembnih informacijah preko šolske spletne strani, zato vas prosimo, da jo redno spremljate.

Jutri, v petek, 13. 3. 2020, bo potekal tudi nujen sestanek ravnateljev celjskih osnovnih šol z ustanoviteljico, MO Celje, tako da vas o dogovorih s sestanka obvestimo takoj, ko bo to mogoče. V kolikor bi se na aktivu dogovorili o drugačnih rešitvah, ki sem jih predstavil v tem dopisu, bomo le-tega ustrezno popravili oz. vas z novim dopisom obvestili o spremembah in dodatnih ukrepih, ki bodo skupni vsem celjskim osnovnim šolam.

V skladu z navodilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo delo na III. OŠ Celje jutri, v petek, 13. 3. 2020, potekalo normalno. Učence bomo v času pouka seznanili z navodili za delo v času prekinitve pouka. Če se boste starši odločili in izkoristili možnost, da vaš otrok že jutri ostane doma, vas prosimo, da nam to sporočite po telefonu ali na elektronski naslov razrednikov oz. tajništva šole (info@3os-celje.si).

Želim vam veliko zdravja.

Celje, 12. 3. 2020

Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje

 

Povezave na različna e-gradiva in e-skupnosti:

 

COVID-19 – OBJAVA Z DNE 12. 3. 2020

Spoštovani starši!

Urad predsednika vlade v odstopu g. Marjana Šarca je sporočil, da se zaradi širitve okužbe z virusom COVID-19 s ponedeljkom, 16. 3. 2020, predvidoma za obdobje 14 dni zapirajo vrata vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Učencem šole smo po šolskem ozvočenju že sporočili, da bodo šole zaprle svoja vrata. Prosimo vas in vaše otroke, da redno spremljate spletne objave na naši spletni strani.

Jutri, v petek, 13. 3. 2020, pouk v slovenskih šolah poteka nemoteno. Vse potrebne informacije bodo otroci prejeli še jutri v času rednega pouka. Prav tako bomo o načrtovanih ukrepih preko šolske spletne strani redno obveščali tudi vas.

Vljudno prosimo za potrpljenje in razumevanje, saj vas do prejetja uradnih informacij MIZŠ žal ne moremo seznaniti s podrobnostmi načrtovanih ukrepov.

Aleksander Verhovšek,

ravnatelj III. OŠ Celje

 

COVID-19 – OBJAVA Z DNE 8. 3. 2020

 

Spoštovani starši!

Na šoli redno spremljamo razmere v državi glede širjenja okužb z virusom Covid-19 in upoštevamo vse nasvete, ki jih bodisi objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje bodisi Ministrstvo za zdravje oz. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Do tega trenutka vzgojno-izobraževalno delo v slovenskih šolah poteka nemoteno, zato bo šola vse načrtovane dejavnosti izvajala vključno z zimsko šolo v naravi v času med 9. in 13. 3. 2020.

Na šoli si bomo še vedno prizadevali, da z izdatnim razkuževanjem prostorov šole, spodbujanjem temeljitega in pogostega umivanja rok in zagotavljanjem zračenja učilnic poskrbimo za dobro počutje naših otrok. Starše vljudno prosimo, da poskrbite, da bodo otroci v šoli prihajali s prtički za malico in po potrebi robčki za osebno higieno.

V kolikor bi pri otroku opazili povišano telesno temperaturo, slabo počutje s kašljem in glavobolom ali druga bolezenska stanja, vas prosimo, da otroka obdržite doma, šolo pa obvestite o odsotnosti.

S spoštovanjem,

Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje

 

OBVESTILO O ODHODU V ŠOLO V NARAVI ZA ŠESTOŠOLCEPREBERITE!

 

OBVESTILO O PREVENTIVNIH UKREPIH NA III. OŠ CELJE GLEDE VIRUSA COVID-19

 

Spoštovani starši!

V začetku februarja smo na šoli že zaznali povečano odsotnost otrok in delavcev šole, ki je bila posledica začetka sezonskih obolenj. Gripi in prehladu se je zdaj pridružilo še tveganje za okužbo s koronavirusom COVID-19. Ministrstvo za izobraževanje in šport je slovenske šole že obvestilo o predlaganih ukrepih in podalo konkretna navodila za organizacijo dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Želimo vam sporočiti, da smo se na sezono pogostejših obolenj dobro pripravili in na šoli že z začetkom februarja pričeli s sistematičnim razkuževanjem razredov in toaletnih prostorov. Tovrstno prakso bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Prav tako bodo razredniki otroke po vrnitvi s počitnic obvestili  o načinu zmanjševanja možnosti okužbe in prenašanja okužbe s človeka na človeka. Preverili smo delovanje vseh milnikov in podajalnikov papirja, na voljo imamo tudi zadostne količine razkužila.

Prosimo vas, da otroke tudi sami poučite o primerni osebni higieni, ki najučinkoviteje preprečuje širjenje bolezni. V prvi vrsti je to pogosto in temeljito umivanje rok z milom in uporaba robčkov pri kašljanju in kihanju. V nadaljevanju vam posredujemo še povezavo do uradne strani, kjer lahko najdete aktualne informacije o usmeritvah glede koronavirusa:

https://www.gov.si/novice/2020-02-24-preliminarne-usmeritve-glede-koronavirusa-covid-19-ki-vsebujejo-azurirane-uradne-informacije/

Vabimo vas, da se o dodatnih ukrepih za samozaščito seznanite na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

https://www.nijz.si/sl

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Delo v šoli bo tako potekalo normalno ob upoštevanju vseh navodil in priporočil pristojnih ministrstev in strokovnih služb. V kolikor bi prišlo do kakršnih koli sprememb, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Celje, 1. 3. 2020                                                                                              Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje

 

OBVESTILO V ZVEZI S PRIREDITVIJO OB KULTURNEM PRAZNIKU

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Sporočamo vam, da šolska prireditev za učence in starše, ki je bila načrtovana za četrtek, 6. 2. 2020, ob 18.30 zaradi povečanega števila obolenj odpade. O nadomestnem datumu prireditve vas bomo pravočasno obvestili.

Vodstvo šole

 

OBVESTILO O ZIMSKEM ŠPORTNEM DNEVUDOKUMENT

 

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021
 
Dragi devetošolci, spoštovani starši!
Obveščamo vas, da je objavljen RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE za šolsko leto 2020/2021. 

V njem najdete bistvene informacije o vrstah programov, splošnih in posebnih vpisnih pogojih, rokih za prijave in vpis ter merilih za izbiro za programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega oziroma tehniškega izobraževanja in gimnazij.

Razpis si lahko ogledate na spodnjih povezavah oziroma na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport
 

Za vas najpomembnejše informacije so zbrane v naslednjih dokumentih:

 

 

Predlagamo vam, da razpis pregledate skupaj s starši. Za morebitna vprašanja in nasvete se lahko obrnete na šolsko pedagoginjo.

Damjana Kladnik, šolska svetovalna služba

 

 

OBVESTILO O DOBRODELNEM BOŽIČNO-NOVOLETNEM BAZARJU

Spoštovani obiskovalci decembrskega bazarja,

za nami je še eno uspešno božično–novoletno druženje vseh, ki smo tako ali drugače povezani s III. OŠ Celje. Obisk je ponovno presegel naša pričakovanja. V imenu učencev in učiteljev se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali svoj čas, trud in energijo in ustvarjali z otroki. Zahvala gre predvsem vam, dragi starši, da ste se odzvali našemu vabilu in s prispevki za izdelke, knjige, družabne igre, prigrizke ali tople napitke obogatili šolski sklad. S prostovoljnimi prispevki je šolski sklad bogatejši za 4084,26€.

Veseli nas, da ste z nami preživeli lepo petkovo popoldne.  Želimo vam prijeten uvod v leto 2020.

Sodelavci III. OŠ Celje

OBVESTILO O ZIMSKI ŠOLI V NARAVI ZA SEDMOŠOLCE – OGLEJTE SI DOKUMENT

Sedmošolci sporočajo, da so srečno prispeli v CŠOD Gorenje. Do večera bodo že opravili prvi preizkus smučanja! Če vas zanima, kako se imajo, sledite novicam v rubriki Dogodki v besedi in sliki.

Sedmošolci z mentorji

 

OBVESTILO O 2. NARAVOSLOVNEM DNEVU ZA 7. RAZRED – DOKUMENT

 

 

PREBERITE! OBVESTILO ODRASLIH PROSTOVOLJCEV V ZVEZI Z BOŽIČNIM BAZARJEM

 

 

TEHNIŠKI DAN ZA BOŽIČNI BAZAR

 

Bliža se tehniški dan za božični bazar. Letos bo na sporedu v torek, 12. 11. Razpored skupin si lahko ogledate v sledečem DOKUMENTU.

 

 

ŠOLA V NARAVI – CŠOD GORENJE

Osmošolci in njihovi učitelji spremljevalci sporočajo, da so srečno prispeli v CŠOD Gorenje, kjer bodo en teden preživeli v šoli v naravi.

PREDAVANJE DR. RANKA RAJOVIĆA

 

Spoštovani starši!

Z veseljem vas vabimo na predavanje dr. Ranka Rajovića, ki v zadnjih letih premika meje na področju izobraževanja. Njegovo znanstveno in raziskovalno delo sta bila podlaga za ustanovitev Centra Nikole Tesle v Srbiji, ki s svojimi novimi pristopi k poučevanju navdušuje vse, ki jih preizkusijo. Njegova zamisel je povsem preprosta, saj otroke in strokovne delavce nauči, kako z uporabo inovativnih metod učenju dodamo pridih igre in na ta način izboljšamo motivacijo do učenja. Največ se naučimo takrat, ko se zabavamo in se niti ne zavedamo, da se učimo.

Z dr. Rajovićem smo na III. OŠ Celje že sodelovali, saj smo v letih 2016 in 2017 imeli priložnost obiskati dve njegovi predavanji in nekaj delavnic, ki jih je pripravil za strokovne delavce celjskih šol. Letos bi naše sodelovanje želeli nadaljevati in nadgraditi, zato smo znanega predavatelja ponovno povabili medse z namenom, da nam predstavi njegovo delo, metode in cilj, in da tudi v Celju zrase nov NTC center, ki bo skrbel za razvoj naših mladih potencialov.

Verjamemo, da se lahko od našega gosta veliko naučimo, zato vas vljudno vabimo, da se nam v petek, 8. 11. 2019, ob 18.30 pridružite v telovadnici Osnovne šole Frana Kranjca. Predavanje dr. Rajovića je brezplačno in je namenjeno predvsem staršem otrok starih med 5 in 12 let, saj lahko otrok kar največ doseže v tem časovnem obdobju. Predavanje za delavce in starše celjskih šol organizira Aktiv ravnatejev osnovnih šol in glasbene šole Mestne občine Celje.

V upanju, da si boste vzeli čas in se predavanja udeležili, vas lepo pozdravljamo.

Aktiv ravnateljev osnovnih šol in glasbene šole Mestne občine Celje

TEHNIŠKI DAN: KAM Z ODPADKI ZA 7. R. – OBVESTILO

 

ŠPORTNI DAN: ORIENTACIJA ZA UČENCE 5.-9. RAZREDA (16. 10. 2019)OBVESTILO

 

TEKMOVANJE IZ ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNIOBVESTILO 

 

DOBRODELNI TEK, “TEČEM, DA STENI ZDRAVO REČEM!” – OGLEJTE SI DOKUMENT 

 

SOGLASJE ZA VKLJUČITEV OTROKA V SPREMLJANJE GIBALNIH SPOSOBNOSTI IN MORFOLOŠKIH ZNAČILNOSTI – DOKUMENT

 

1. TEHNIŠKI DAN ZA 6. RAZRED: PAPIR – OBVESTILO

 

ŠOLA V NARAVI ZA ČETRTOŠOLCE

Četrtošolci in njihovi mentorji sporočajo, da so srečno prispeli v CŠOD Ajda v Libeličah, kjer bodo tri dni preživeli v šoli v naravi. Slike in poročila o dogajanju sledijo …


AKTUALNE POSODOBITVE INFORMACIJ NA  NAŠI SPLETNI STRANI ZA ŠOLSKO LETO 2019/20

Spoštovani,

na šolski spletni strani si že lahko ogledate posodobljene naslednje rubrike: zaposleni, oddelki in razredniki, šolski koledar, prednostne naloge, dnevi dejavnosti, celostni projekti in ekskurzije, izbirni predmeti, NPZ, šole v naravi in tečaji, tekmovanja, učbeniški sklad, šolska prehrana, projekti in mesečni opomnik.

Vse ostale rubrike bodo posodobljene v prihajajočih dneh oziroma ko bodo jasne vse postavke.

Želim vam prijetno prebiranje šolske spletne strani.

Tadej Gregorc, skrbnik

MLADINSKI TISK – AKTUALNO OBVESTILO


VODSTVO ŠOLE VSEM ŽELI PRIJETNE POLETNE POČITNICE! SE VIDIMO SEPTEMBRA! 


Na naši spletni strani je zaživela povsem nova rubrika – spletni časopis Šoloris. Vabljeni k prebiranju!