Razredničarka: Nadja Robnik

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

ZIMA

NOVOLETNI OKRASKI V OBLIKI OVČK

PANJSKE KONČNICE

JESENSKO LISTJE

JESENSKI ŠPORTNI DAN

3a

Razredničarka: Darja Bastl

SNEMALI SMO FILMČEK

Naš razred je 11. 6. 2020 skupaj s policijo posnel kratek predstavitveni film To je moja policija. V ta namen nas je v razredu obiskala snemalna ekipa in policistka Pika. Skupaj z njo smo se odpravili pred šolo, kjer so policisti ustavljali voznike.

Vsem voznikom, ki spoštujejo prometna pravila in na nas v prometu, smo v zahvalo podarili risbico.

Zahvalili smo se tudi policiji, ki pazi na nas.

Film si lahko ogledate na naši spletni strani.

V GLEDALIŠČU

12. 3. 2020 smo imeli gledališko vzgojo. Odšli smo v gledališče. Običajno se kot obiskovalci gledališča posedemo na stolčke in spremljamo predstavo, tokrat pa so nam razkrili, kaj se dogaja v zaodrju.

Zanimivo je bilo odkrivati stvari, ki so obiskovalcem skrite. Ogledali smo si prostore, v katere sicer obiskovalci ne zaidejo in spoznali vrsto poklicev, ki so povezani z gledališčem.

Še posebej nas je nas je navdušila garderoba, kjer hranijo kostume iz različnih predstav. Nekatere smo celo prepoznali. Preživeli smo lep in poučen dan.

PLAVALNI TEČAJ

Od 2. 3. do 7. 3. 2020 smo imeli plavalni tečaj. Vsako jutro smo se z avtobusom odpeljali na bazen Golovec. Tam so nas pričakali plavalni učitelji. Učili smo se različne plavalne tehnike in jih urili. Še vedno se je našel čas, da smo se v malem bazenu poigrali.

V soboto, na zadnji dan plavalnega tečaja, smo pokazali, kaj smo se naučili. Potrudili smo se, da smo dobro plavali in dosegli dobre rezultate.  Kaj smo se naučili, smo pokazali tudi straršem, ki so nas prišli pogledat.

Ogledate si nas lahko v galeriji slik.

OBISK DEDKA MRAZA

V petek, 20. 12. 2019, nas je obiskal dedek Mraz. V razred je tiho vstopil in nas presenetil sredi dela.

Zapeli smo mu pesmico in za nagrado nam je dovolil, da smo se pokrili z njegovo kučmo. Preden je odšel, nas je obdaril s sladkarijami.

OBISK KNJIŽNICE

V decembru smo skupaj pridno brali. Vsak dan smo prebrali eno pravljico. Da bi kaj več zvedeli o Svetlani Makarovič in njenih knjižnih junakih, smo se odpravili v šolsko knjižnico.  Knjižničarka Urška je za nas pripravila veliko zanimivosti o pisateljici. Reševali smo križanke, uganke in pisali pesmice.

TD – DARILNE VREČKE

19. 12. 2019 smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo darilne vrečke. Pokazati smo morali kar nekaj spretnosti in natančnosti, da je nastal uporaben končni izdelek.

BOŽIČNI BAZAR

Juhuhu! Končno je prišel  težko pričakovani dan, tj. Božični bazar. Ta se je zgodil 6. 12. 2019. Pripravili smo stojnico, si nadeli božične kapice in pričakovali obiskovalce.

Vsi naši izdelki so našli svoj novi dom. Hvala.

IZDELKI ZA BAZAR

Proti koncu meseca novembra smo se v našem razredu pričeli pripravljati na Božični bazar. To je zelo pomemben dogodek, saj naše izdelke prodajamo  na stojnici v mesecu decembru in s tem pomagamo k zbiranju prostovoljnih prispevkov za Šolski  sklad.

Poslikali smo tekstilne vrečke, izdelali obeske za ključe in voščilnice. Pri šivanju nam je na pomoč priskočila naša knjižničarka.

V delo smo vložili veliko časa in truda. Z našim delom smo bili zelo zadovoljni.

KRASITEV SMREČICE

Praznično vzdušje smo si pričarali tudi v našem razredu. Postavili smo smreko in jo skupaj okrasili. Sedaj smo pripravljeni, če nas slučajno obišče kakšen dobri mož, ki razveseljuje otroke.

BRATI POMENI POČETI PODVIGE: NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZAL

V letošnjem šolskem letu se naša šola udeležuje dveh izmenjav knjižnih kazal. Eno, mednarodno, smo s sosednjo Hrvaško že opravili, zdaj pa je bila na vrsti še slovenska, v katero smo bili vključeni učenci 3. a. Po prebiranju zgodbe Sovica Jokica spet joka smo se lotili dela. Uporabili smo staro, raztrgano knjigo, ki je bila že dalj časa odpisana in iz njenih listov ustvarili ljubke sovice. Vsaka sovica je drugačna, vsaka po svoje posebna. Dodali smo še verz Toneta Pavčka Brati pomen početi podvige … in naše sovice so pripravljene na pot na Osnovno šolo Rodica. Hkrati pa jih občudujemo na razstavi o Tednu pisanja z roko v 1. nadstropju naše šole. Komaj čakamo, da tudi mi prejmemo knjižna kazala od vrstnikov iz Rodice!

NA TRŽNICI

Pouk lahko poteka tudi drugače in ker smo spoznavali temo Na tržnici, smo jo obiskali. V manjših skupinah smo odkrivali ponudbo na tržnici, od kod prihajajo izdelki in primerjali cene.

Ko smo se vrnili v šolo, smo uredili naše vtise in zapiske v obliki miselnih vzorcev in naše ugotovitve poučnega sprehoda tudi predstavili.

RISANJE SONČNIC

V razredu radi ustvarjamo. Jesensko vzdušje smo si ustvarili kar sami z risanjem sončnic. Super nam je uspelo. Nastale so prave umetnine.

ORIENTACIJSKI POHOD

18. 10. 2019 smo imeli orientacijski pohod. Odpravili smo se proti visečemu mostu in pot nadaljevali po gozdnih poteh do Petrička. Na poti nas je navduševala narava v svojih jesenskih barvah. Na Petričku smo pomalicali in se poigrali. Čas je hitro minil in vrniti smo se morali v šolo.

PLANINSKI IZLET

19. 2019 smo imeli športni dan. Imeli smo planinski pohod. V sončnem jutru smo se povzpeli na Lovsko kočo. Na poti smo opazovali naravo in spremembe v njej. Na Lovski koči smo naredili postanek, se okrepčali z malico in se malo poigrali. Pot nas je nato vodila do Polul in nazaj v šolo.

Imeli smo se lepo. Utrinke z naše poti si lahko ogledate v galeriji fotografij.

NA MORSKI OBALI

Ponovno smo v šoli, vendar je spomin na počitnice in vsa počitniška doživetja še vedno živ. Pri pouku smo se pogovarjali o morski obali, zato smo prinesli v šolo različne knjige, školjke in celo fosile.

Z zanimanjem smo si ogledali vse, kar smo prinesli in našli na počitnicah.