Razredničarka: Anita Šmid

 

POMEMBEN OBISK V 2. C

V ponedeljek, 11. 11. 2019, smo imeli v razredu prav poseben obisk. Obiskala sta na celjska polistista, ki sta nas poučila o prometni varnosti in tem, kako se kot pešci varno gibamo v prometu. Opomnila sta nas na uporabo varnostnih pasov v avtomobilu, čelade na kolesu in odsevnih teles (kresničke) pri prihodu in odhodu v šolo. Nekaj foto utrinkov obiska si lahko ogledate v galeriji.


JESENSKI ŠPORTNI DAN
Zbrali smo se na šolskem dvorišču. Nato smo se podali na zelo dolgo pot. Šli smo ob reki Savinji. Videl sem kužke. Nato smo šli čez most in na hrib. Na začetku hriba je bilo igrišče. Tam smo se ustavili in vzeli malico iz nahrbtnika. Po malici smo se igrali. Nato smo šli nazaj po gozdu. Bila je kratka pot. Nato smo šli na mestno igrišče, ki ima igralo z zajlo. Z Imranom sva se igrala brata. Oba sva bila v igri študenta. Nato smo šli nazaj v šolo. V garederobi smo se preoblekli in preobuli v copate ter šli v jedilnico. Za kosilo smo jedli: juho z rezanci, francosko solato in  kanelone. Nato smo šli v razred. Učiteljica nam je brala Pikija Jakoba. S pravljico o medvedji mamici se je naš športni dan zaključil.
Klemen Pečenko, 2. c


DRUGOŠOLCI NA LEDU

Čeprav je jesen šele prišla v naše kraje, smo drugošolci že z mislijo na zimo ponovno nabrusili drsalke, si nadeli zimska oblačila, zaprli čelade in se zapodili na led. Cel teden smo hodili na drsališče v Mestni park. Naučili smo se nekaj novih trikov, predvsem pa smo na ledu postali bolj samozavestni. Na zaključku drsalnega tečaja smo ob spodbudah staršev oddrsali poligon in za nagrado prejeli zlate medalje. Komaj čakamo na nove podvige na ledu!

 

RAZREDNO GLEDALIŠČE: ZRCALCE

“Na ledini gozdne jase je ležalo zrcalce. Kdo ga je izgubil, se ne ve. Morda pastirica, ki je hodila tam mimo s čredo, morda lovec, ki je sedel tamkaj v travo, da se odpočije, morda otroci, ki so se kdaj znašli tam – kdo bi vedel. Zrcalce je bilo torej tu in v njem so se ogledovali zdaj nebo, zdaj sonce, zdaj vejevje, zdaj oblak, zdaj ptice, ki so letele nad njim …”

Po branju pravljice Zrcalce je nastala ideja, da zgodbo tudi odigramo. V igri vlog smo se zelo zabavali. Tukaj je nekaj utrinkov.