Razredničarka: Anita Šmid

Orientacijski pohod
V sredo, 10. 11. 2021, smo imeli orientacijski pohod. Z nahrbtniki na ramenih smo se podali na pot v neznano. S pomočjo reševanja ugank in z upoštevanjem usmeritev na našem zemljevidu smo se orientirali na poti ter spoznavali znamenitosti našega mesta z okolico. Ugotovili smo, da zelo dobro poznamo značilne celjske ustanove in da znamo dobro opazovati pokrajino.
Pot nas je vodila ob reki Savinji do visečega mostu.  Dan je minil v odličnem vzdušju in kljub temu, da smo premagali kar dolgo pot, smo se v šolo vrnili polni energije.

Razredno gledališče: ZRCALCE

“Na ledini gozdne jase je ležalo zrcalce. Kdo ga je izgubil, se ne ve. Morda pastirica, ki je hodila tam mimo s čredo, morda lovec, ki je sedel tamkaj v travo, da se odpočije, morda otroci, ki so se kdaj znašli tam – kdo bi vedel. Zrcalce je bilo torej tu in v njem so se ogledovali zdaj nebo, zdaj sonce, zdaj vejevje, zdaj oblak, zdaj ptice, ki so letele nad njim …”

Po branju pravljice Zrcalce je nastala ideja, da zgodbo tudi odigramo. V igri vlog smo se zelo zabavali. Tukaj je nekaj utrinkov.

 

Postali smo drsalci!

Prvi teden meseca oktobra smo posvetili drsanju. Nabrusili smo drsalke, si nadeli zimska oblačila, zaprli čelade in se podali na celjsko drsališče. Naučili smo se nekaj novih trikov, predvsem pa smo na ledu postali bolj samozavestni. Na zaključku drsalnega tečaja smo prejeli zlate medalje. Komaj čakamo na nove podvige na ledu!

 

1. športni dan

Mesec september nas je letos razvajal s sončnimi žarki in visokimi temperaturami. Prijetno petkovo dopoldne dan smo drugošolci izkoristili za 1. športni dan. Odpravili smo se na planinski pohod v Mestni gozd. Zagrizli smo v hrib in se povzpeli na Anski vrh. Tam smo malicali, nato pa smo se odpravili na gozdna igrala pod drevesno hišico. Nabrali smo veliko gozdnih plodov, ki smo jih odnesli v učilnici in obogatili našo jesensko razstavo.

 

Drugačnost nas bogati – Elmerjev dan

Naš prvi kulturni dan je potekal v okviru projekta 1. triade z naslovom Elmerjev dan. Cilj projekta je učencem približati svet drugačnih, jih učiti in naučiti strpnosti, medsebojnega sodelovanja in spoštovanja, nenasilnega reševanja konfliktov, predvsem pa življenja brez predsodkov. Prav tako želimo pri učencih spodbujati prostovoljstvo ter sočutje do ljudi.

Poleg različnih socialnih iger, ki smo jih izvajali v okviru kulturnega dne, smo prebrali tudi pravljico o bikcu Ferdinandu, ki je bil precej drugačen od ostalih bikov. Po branju zgodbe smo ugotavljali, da smo si tudi mi med seboj v enih lastnostnih podobni, v drugih pa se razlikujemo ter da nas drugačnost bogati. S skupnimi močmi smo ustvarili plakata, s katerima smo želeli pritegniti ostale učence k razmisleku o drugačnosti, sprejemanju in strpnosti.

 

Nič več prvi, zdaj že drugi razred smo!
Poletju smo pomahali v slovo,

na počitnicah bilo res nam je lepo,

v šolo smo se spet vrnili,

da kaj novega bi se naučili.

Nič več prvi, zdaj že drugi razred smo

in veliko sami že zmoremo:
štejemo, beremo, pišemo,
veliko lepega vam lahko narišemo.
Letos smo učiteljico novo dobili,
z njo smo se skupaj že prvi dan veselili,

iz papirja smo pikapolonice naredili

in si uspešno novo šolsko leto voščili.
V ponedeljek vrnemo se spet v klopi,
preštejemo se 1-2-3,
si dobro jutro zaželimo
in v novo šolsko leto veseli stopimo.