2a

Razredničarka: Julija Kramer

 

GREMO Z VLAKOM!

V petek smo imeli naravoslovni dan. Ker se pri spoznavanju okolja učimo o prometu, smo bili tokrat tudi mi udeleženci prometa.  Z vlakom smo se odpeljali v Šentjur, kjer smo si ogledali muzej južne železnice. Ogledali smo si tudi železniško postajo v Celju in spoznali nekaj zanimivosti o prometu, ki se je odvijal nekoč. Za nekaj učencev je bila vožnja z vlakom res pravo doživetje, saj so se z njim peljali prvič. Kaj vse smo doživeli pa si oglejte v galeriji.

Učenci 2. a

MEDVEDJI DAN

V torek smo imeli medvedji dan. Dopoldan so z nami preživeli naši medvedki. Skupaj smo se učili, brali, malicali in se tudi igrali. Prebrali smo pravljico Piki Jakob in se naučili pesmico Moj prijatelj Piki Jakob. Kljub temu, da je bila ta dan v razredu res prava gneča, smo preživeli zares lep dan!

2. a razred

 

NA DRSALNEM TEČAJU

Ni se še končalo poletje pa je drsalni tečaj že za nami. Cel teden smo hodili na drsališče v Mestni park, kjer smo ponovili osnove drsanja, se naučili limonce, drsati po eni nogi in vzvratno. Zadnji dan smo se še pošteno potrudili, saj so nas prišli gledati starši. Zaslužili smo si bučen aplavz!

 

1. ŠOLSKI DAN

Počitnice so hitro minile in ponovno smo sedli v šolske klopi. Tokrat v veliki šoli. 1. šolski dan je bil primeren za to, da se pozdravimo in spoznamo novo učiteljico. Prebrali smo pravljico o drugačni pikapolonici in ugotovili, da smo vsi drugačni a vseeno srečni. Vsak je izdelal svojo, drugačno pikapolonico, ki ga bo spremljala in mu delila srečo celo šolsko leto.