1b

Razredničarka: Helena Brezovnik

2. učiteljica: Sara Urbanija

 

NE SPREGLEJTE NOVIČK IZ 1. B V ŠOLSKEM LETU 2019/2020!

 

ČE VPRAŠATE, KDO TU SMO ZBRANI,

POVSOD PO SVETU SMO ŽE ZNANI.

SAJ VESTE KAJ JE 1. B,

NAJBOLJŠA KLASA, TO SE VE!

 

RADI POJEMO IN SE IGRAMO,

RIŠEMO IN KLEPETAMO.

RAČUNAMO ŽE DO DESET,

NA VSAKI ROKI PRSTKOV PET.


IZDELOVALI SMO DRUŽABNE IGRE IN IGRAČE

V sredo, 6. 11. 2019, smo imeli prvošolci tehniški dan. Pogovarjali smo se o različnih igrah in igračah ter se odločili, da tudi sami nekaj izdelamo. Izdelali smo antistresne žogice iz balonov in moke, jih porisali in okrasili s trakci. Nato smo izdelali še nekaj družabnih iger: Tri v vrsto, Spomin, Človek ne jezi se. Po končanem delu smo ob gnetenju naših žogic v parih in v skupini igrali družabne igre. Ob igranju iger smo neizmerno uživali.


NOČ ČAROVNIC ….WOOOOO


JESEN V PARKU IN V GOZDU

Dva meseca v šoli sta nam res hitro minila! Vsak dan smo se kaj novega naučili in konec oktobra z nasmehom v park in gozd pohiteli. Jesenskega sonca smo se naužili, zraven pa smo se veliko novega naučili. Našli smo čas za igro, petje, sproščeno igro in klepetanje. Res smo se veselili, kaj več pa boste na fotografijah opazili.


POLICISTKA NA OBISKU

Obiskala nas je ga. policistka ter nam predstavila svoj poklic. Pogovarjali smo se o varni hoji na poti v šolo, o pravilnem prečkanju ceste na prehodih, nošenju rumene rutice in uporabi varnostih pasovih v avtomobilih. V njeni navzočnosti smo odšli na kratek sprehod po okolici naše šole in vadili hojo čez prehode za pešce. Ker smo zelo dobro poslušali in sodelovali, nam je policistka obljubila, da si bomo lahko za nagrado na koncu šolskega leta ogledali še policijsko postajo in vozila. Oglejte si nas v GALERIJI fotografij.

 

DRUGI  ŠPORTNI  DAN – LOVSKA KOČA

V petek, 18. 10. 2019, smo imeli drugi športni dan. Dan je bil lep in pot nas je vodila proti Lovski koči. Med vzpenjanjem smo opazovali naravo in jesenske spremembe v gozdu. Na Lovski koči smo pomalicali in si odpočili. Na poti nazaj v šolo smo se zasluženo ustavili na mestnih igralih. Poglejte si nas v akciji.

 

»DRUGAČEN DAN« ali ELMERJEV DAN

Poznate zgodbico o slončku Elmerju?

Učiteljice so nam pripravile «drugačen dan« ali ELMERJEV DAN.

Ta dan smo stkali nova poznanstva in prijateljstva. Nismo pripadali ne 1.a in ne 1.b razredu, temveč so nas učiteljice razporedile po barvah zamaškov, ki smo jih zjutraj izžrebali. Vsaka od učiteljic je pripravila svojo delavnico…branje zgodbice v angleškem jeziku, učenje pesmice Elephatn Song, igre barv v angleščini, izdelovanje mask slončka Elmerja, razvijanje »fine motoroke« s pomočjo kljukic, perlic, pincet, zamaškov…razvijanje čutil s pomočjo socialnih iger in nenazadnje risanje z nogami.

Dan, ki nam bo ostal v posebnem spominu, saj smo se ves dan igrali, pa vendar veliko novega spoznali, doživeli in najpomembneje stkali nova prijateljstva.


DRSALNI TEČAJ
 

Komaj smo prvošolci zakorakali v nove šolske klopi, že so nas je čakale razburljive dogodivščine na ledu. Kljub vročemu, sončnemu vremenu smo se odpravili na drsalni tečaj. Na drsališču smo zelo uživali, z nami pa se je trudilo šest drsalnih učiteljev. V petek so nas prišli pogledat starši, stari starši, bratje in sestre. Pokazali smo jim svoje drsalne veščine, na koncu pa prejeli zaslužene medalje. Naše dogodivščine na ledu si oglejte v galeriji fotografij.

 


1. B PRVIČ V ŠOLSKI KNJIŽNICI

V torek, 17. septembra, na Dan zlatih knjig in ob začetku tekmovanja za bralno priznanje, je šolska knjižnica zažarela v polnem sijaju veselih in nadobudnih otroških lic. Prvič v tem šolskem letu so nas namreč obiskali naši prvošolci. Da bi se jim prvi obisk šolske knjižnice kar najlepše vtisnil v spomin, smo jim pripravili topel sprejem. Skupaj smo ugotovili, da je naša šolska knjižnica prostor, namenjen vsem učencem naše šole. Je majhna, a prav zato se v njej še toliko bolje počutimo, ko brskamo po knjigah in si jih izposojamo. A to pride na vrsto naslednji mesec!
Ker pa je včasih poslušati, kaj piše v knjigi, še zanimiveje kot listati po njej, je gospa knjižničarka otrokom prebrala zanimivo pravljico o tem, kaj se zgodi, če se želi volk naučiti brati, da bi se lažje spoprijateljil z živalmi na kmetiji. Ja, prav ste slišali! Volk iz pravljice Tiho, tukaj beremo!
Učenci so pravljico poslušali z napetimi ušesi in uživali v podobah iz pravljičnega sveta.
Vsak prvošolec je nato v dar prejel knjigo Škrat Kuzma dobi nagrado ter knjižno kazalo v podobi lubenice, ki jim bo v pomoč pri branju zgodbic in pravljic skupaj s svojimi starši.

Knjižničarka Urška Sotler

 

NA KMETIJI JE LEPO…

V četrtek, 19. 9. 2019, so imeli prvošolci naravoslovni dan. Odpeljali smo se na kmetijo Podpečan v Galiciji, kjer smo preživeli zanimivo dopoldne. Najprej nas je gospodarica pogostila z bogato zdravo malico in doma pripravljenim sokom ter nam povedala nekaj zanimivih informacij o kmetiji. Seveda so nas vse najbolj zanimale domače živali in kmetijski stroji. Ogledali smo si hlev s kravami in telički, svinjak s svinjami in malimi pujski, kurnik s kokošmi in piščančki, božali smo majhne zajčke in se šopirili ob domačem petelinu. Na koncu pa smo sproščeno tekali in se igrali na bližnjem travniku. Oglejte si naše »kmečke« dogodivščine v GALERIJI.

 

ROJSTNI DNEVI V 1. B

Takole smo pozirali za naš rojstnodnevni razredni koledar.

 

PREDSTAVITEV PLESNE ŠOLE IN KOŠARKE

S svojim obiskom na naši šoli so nas razveselili plesalci plesne šole Superstar in košarkarji iz Košarkarskega kluba Celje. Plesalka plesne šole nas je naučila zanimivo koreografijo, ob kateri smo neznansko uživali. Košarkarji pa so nam pripravili poligon in štafetne igre s košarkarskimi žogami, preko katerih smo spoznali osnove košarke.

Bilo nam je zelo všeč!

 

PRVI ŠPORTNI DAN – POHOD PROTI VISEČEMU MOSTU

Prvošolci smo imeli v petek, 13. 9. 2019, prvi športni dan. Zjutraj smo se v razredu pogovorili o pravilih varnega obnašanja v prometu in v naravi, si nadeli rumene rutice in se podali na pot. Pot nas je vodila skozi mesto, ob reki Savinji, v smeri proti Špici. Lepo in sončno vreme nam je dan še polepšalo. Na poti smo opazovali promet, naravo in rečni tok Savinje. Poslušali smo petje ptic in se nadihali svežega zraka. Ko smo prišli na cilj, smo se zasluženo okrepčali z malico in posladkom. S kratkim tekom in gibalnimi vajami smo porabili še preostanek energije. Najslajše pa je bilo na koncu, ko smo si privoščili še kratko igro na igralih v mestnem parku. Naš pohod si oglejte v GALERIJI fotografij.

 

POŠASTKI V NAŠEM RAZREDU

V naš razred so se čisto tiho prikradli majhni prijazni pošastki. Živijo v veliki modri škatli na omari v našem razredu Ker imajo zelo radi prijazne, tihe in vedoželjne otroke, se večkrat prikradejo na naše šolske mize, čisto blizu nas. Tam obtičijo in nas tiho opazujejo pri našem delu in učenju. Tudi nam so všeč in uživamo v njihovi družbi!

 

RAZMIGAJMO MALE PRSTKE

Da bomo čim lažje začeli risati vzorčke, pisalti črke in številke, smo si skozi igro razmigali naše prstke. Sestavljali smo vzorčke, obešali barvne kljukice in sestavljali barvno zaporedje, prebirali barvne kroglice, zavezovali čevlje, s pincetami polagali »puhke« na različne motive … Oglejte si nas v GALERIJI fotografij.

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Za prvošolčke je bil prvi šolski dan prav poseben, saj so v šolo prišli skupaj s svojimi starši. Na dvorišču je plapolalo kar 53 balončkov rumene in rdeče barve.

Najprej so se vsi odpravili v telovadnico, kjer jih je pričakala Pika Nogavička. Po kratkem programu je sledil prijazen pozdrav pomočnice ravnateljice, gospe Alene Munda.

Prisluhnili so tudi podžupanji, ge. Bredi Arnšek, ki je nagovorila vse zbrane.

Vsak prvošolček je prejel rumeno rutko, s katero bo bolj viden in s tem varen udeleženec v prometu.

V učilnici jih je pričakalo majhno sladko presenečenje, nato so se pozdravili z učiteljicami in se okrepčali s sadno malico.

Nasmejanih obrazov in polni pričakovanj so odšli skupaj s starši domov.

Vsi ostali učenci pa so polni pričakovanj sedli v šolske klopi v višjih razredih. Spoznali so razrednike in prejeli urnike.